• Nederlands
  • English
  • Tiktok

HAAKS®B.A.R.F – Spirulina

In tegenstelling tot landplanten, heeft spirulina geen harde celwand en is dus licht verteerbaar.  Het heeft een hoog eiwitgehalte, ongeveer 65%, en bevat alle essentiële aminozuren (ook die het menselijk lichaam niet kan produceren en we moeten verwerven via voeding ). Eiwit draagt bij aan de groei en onderhoud van spiermassa en sterke botten.

Spirulina heeft antioxiderende eigenschappen, aangezien het rijk is aan vitamine E. Vitamine E draagt bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress en beschermt DNA, eiwitten en lipiden tegen oxidatieve schade. Spirulina is ook hoog in calcium, magnesium en ijzer. Calcium speelt een rol in vele functies van het lichaam, waaronder het bijdragen aan normale spierfunctie, overdracht van informatie via het zenuwstelsel en behoud van gezonde botten en tanden. Magnesium draagt bij tot instandhouding van de botten en tanden, de spierfunctie, metabolisme en het vermindert vermoeidheid. Koper draagt bij aan het transport van zuurstof door het lichaam, maar ook bij de cognitieve functie, het immuunsysteem en de vermindering van vermoeidheid.

Biologisch gekweekte spirulina is de meest milieuvriendelijke bron van eiwitten; het is compleet qua voedingswaarde en het kan worden gekweekt op stukken land die ongeschikt zijn voor andere vormen van landbouw. En in tegenstelling tot de veehouderij (een van de grootste uitstoters van broeikasgassen, 34kg CO2 per kilogram vleeseiwit) verwijdert spirulina juist kooldioxide uit de atmosfeer terwijl het groeit.

Omdat het zo snel reproduceert en zelf energie uit zonlicht haalt, is spirulina landbouw ook zeer energiezuinig. Er wordt geen biomassa energie verspild of verloren tijdens het productieproces, en bijna alle voedingsstoffen worden bewaard zodat het uiteindelijke product zo veel mogelijk verteerbare eiwitten en vitaminen uit de eerste fase van de voedselkringloop bevat.

– Het zorgt vrijwel direct voor een energie boost! Het helpt om het uithoudingsvermogen te verbeteren en vermoeidheid te verminderen.

– Het helpt bij het verbeteren van het immuunsysteem, en zorgt voor een uitzonderlijke ondersteuning voor het hart, de lever en de nieren.

– Spirulina is ook een natuurlijke ontgifter, het helpt het lichaam te reinigen van giftige stoffen en andere verontreinigingen die kunnen worden veroorzaakt door ziekten of andere gezondheidsproblemen complicaties.

– Het heeft ook een zeer krachtige anti-oxidant eigenschappen, waardoor ontstekingen in het lichaam kunnen verminderen.

De aanbevolen dagelijkse dosering:
Kleine hond: 1 theelepel per dag door het voer mengen
Grote hond:  2 theelepels door het voer mengen
Pony’s:     15 gr
Paarden:   30 gr